Rug en bekken

Klachten aan de rug en het bekken

LAGE RUGPIJN

Lage rugpijn is een symptoom dat een groot deel van de bevolking af en toe heeft. In de onderrug bevinden zich vele structuren die pijn kunnen veroorzaken: spieren, pezen, banden, gewrichten, botten en zenuwen.

BEENLENGTEVERSCHIL

Dit ontstaat wanneer er een verschil is in lengte tussen linker- en rechterbeen en resulteert in een scheefstand van het lichaam. Het verschil kan zowel in onder- als bovenbeen voorkomen. Hierdoor kunnen er klachten aan heup, rug en nek ontstaan.

HERNIA

Een hernia is een uitstulping in de tussenwervelschijf (discus). De kern puilt uit naar buiten en zal de ruggenmergzenuw afknellen. Er kan een ontsteking ontstaan met lokale pijn en uitstralingspijn.

BEKKENSCHEEFSTAND

Door een blokkage van linker of rechter bekkenhelft ontstaat er een disbalans. Hierdoor gebeurt het simultaan naar voor en achter bewegen van beide bekkenhelften niet op een goede manier.

SCOLIOSE

Dit is een zijdelingse verkromming van de rug, waardoor één of twee ‘bochten’ ontstaan. Dit kan zowel structureel als functioneel voorkomen. Een structurele scoliose wordt niet beïnvloed door een verkeerde stand van de voeten, beenlengteverschil of een spierdysfunctie. Een functionele scoliose daarentegen wel.