Podologische zolen

Waarom podologische zolen?

Voetproblemen en onaangepast schoeisel hebben een negatieve invloed op het hele lichaam.

Als podoloog gaan we op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Het gaat niet alleen om aandoeningen van de voet zelf. Ook heel wat problemen aan knie, heup, rug, nek, … kunnen het gevolg zijn van het slecht functioneren van de voet. Uw lichaam raakt op die manier uit balans.

Podologische zolen worden volledig op maat gemaakt door het Borginsole® labo met behulp van een 3D-voetscan. De podologische zool corrigeert uw voetfunctie en geeft een aangepaste sturing.

De zolen worden gemaakt vanuit een afdruk met de voet in zijn meest optimale positie. Elke zool is dus volledig op maat gemaakt en bevat steeds een individuele correctie en ontlasting en tracht overbelastingsletsels te voorkomen. Zo bekomt men niet alleen een verbetering op korte termijn, maar zal ook de kans op recidivering verminderen.

De functionele zool heeft als doel om steeds de oorzaak van het probleem aan te pakken.

Podologische zolen zijn ideaal voor sporters, jonge kinderen en mensen met voetproblemen.

Een biomechanisch onderzoek, ganganalyse en zooltherapie kunnen ook preventief gebeuren om blessures, wonden en klachten te voorkomen.

Voor wie?

Volgende mensen kunnen geholpen worden met een functionele zool:

Voordelen van podologische BORGinsole zolen?

  • unieke en persoonlijke functionele zool
  • slechts één paar voor alle activiteiten
  • volledig gebaseerd op dynamica
  • superlicht van gewicht
  • lange levensduur
  • hygiënisch, mag zelfs in de wasmachine
  • een tweede paar wordt geleverd aan een gereduceerde prijs
  • gepersonaliseerd met uw naam en BorgInsole® logo

Jaarlijkse controle

Podologische zolen gaan een geruime tot zeer geruime tijd mee, maar toch zal er slijtage optreden afhankelijk van de belasting en hardheid van de zool.

Het is aangewezen om uw zolen jaarlijks door uw podoloog te laten controleren. Een controle van de zolen laat toe na te gaan of de functionele correctie in de zolen nog steeds voldoende is. Indien niet, zal de zool zo mogelijk worden aangepast en geoptimaliseerd worden volgens de noodzaak op dat moment.

De jaarlijkse controle laat mij ook toe uw klachten te evalueren en/of helpt het terug optreden van klachten te vermijden. Indien de zolen jaarlijks gecontroleerd worden kennen ze ook een langere levensduur.